Dit zijn geen foto’s van voetbalschoenen

Stephanie F. Morris is een illustrator uit Londen die levensechte tekeningen maakt van sportschoenen. Gewapend met potlood en papier tekent ze legendarische voetbalschoenen, basketbalschoenen en sneakers. Er gaan uren in de tekeningen zitten die bijna niet van foto’s te onderscheiden zijn.

Stephanie F. Morris aan het werk

Ons sporthart gaat sneller kloppen als we de tekeningen van voetbalschoenen zien als de Adidas Copa Mundial, de Adidas Predator en de Nike Mercurial R9 van Ronaldo die tijdens het WK ’98 gedragen werden.

Adidas Copa Mundial

De Adidas Copa Mundial. In de jaren ’80 droeg zo ongeveer iedereen deze schoenen. Ronald Koeman schoot op deze schoenen de winnende goal de Europacup 1-finale op Wembley erin.

Adidas Predator Accelerator 1998

Beckham, Zidane, Kluivert, Del Piero, maar ook Ed de Goeij; bijna iedereen van naam droeg tijdens het WK ’98 deze Adidas Predator Accelerator schoenen.

Nike Mercurial R9 98

De echte Ronaldo, de Braziliaan dus, droeg deze speciaal voor hem gemaakte Nike-schoenen tijdens het WK ’98 in de kleuren zilver, groen en blauw. De kleur van de Braziliaanse vlag. En, zilver, dat bleek uiteindelijk de kleur van de medaille te zijn die Brazilië op dat WK won. Ze verloren de finale met 3-0 van Frankrijk.

Je kan hier rondstruinen op haar site, en de tekeningen ook daadwerkelijk bestellen om aan je muur te hangen. Wij hebben er alvast een paar besteld.

Facebook Comments