FIFA 18

FIFA 18: laat die nieuwe frustraties maar doorkomen

De nieuwe FIFA is uit! Op de cover van FIFA 18 schittert de immer imposante verschijning van de heer Cristiano Ronaldo. De gamers zijn er klaar voor, miljoenen edities van het spel zijn al in de voorverkoop verkocht en op Utrecht Centraal staat al een tijdje een booth waarin FIFA-fanatici een preview konden krijgen van het spel. De jaarlijkse plotselinge ziektegolf die optreedt als een nieuwe editie van FIFA is uitgekomen, lijkt ook dit jaar weer slachtoffers te hebben gemaakt.

Frustraties

Zoals elk fervent FIFA-speler weet, volgt met elke editie van FIFA een lijst aan nieuwe frustraties. De ene keer is het de vernieuwde manier van penalty’s nemen, de andere keer duurt het een halve minuut voor je een vrije trap kan nemen. Weer een andere keer struikelen de spelers tergend langzaam over elkaar heen. Als je het toelaat, kan je er gek van worden.

Naast de tijdelijke frustraties zijn er ook problemen die zich elke editie van het spel weer voordoen. Vervelende tegenstanders die achterin rond gaan spelen als ze voorstaan. Tegenstanders die halverwege stoppen omdat ze aan het verliezen zijn, of (nóg erger) spelers die weglopen van hun console terwijl het spel doorgaat.
Het zijn zulke momenten waarop eens te meer blijkt wat voor een akelig volk zich ophoudt in de FIFA-community. En daar reageert niet iedereen even goed op.

Wat te doen?

Hoe wapen je je tegen dit virtuele onrecht? Wat valt hier tegen te doen? Tegen één van de bronnen van frustratie valt zeker wat te doen. De zogenaamde ‘skillers’: spelers die zo snel mogelijk hun beste speler de bal geven en vervolgens de trukendoos opentrekken. Deze spelers gaat het enkel en alleen om de mooie acties en ze zullen dit tot in den treure laten blijken als ze gescoord hebben, zelfs als jij het betere van het spel hebt. Ellenlange herhalingen na één geslaagde actie. Het kan frustreren.

Wij zeggen hier: bestrijdt vuur met vuur. Een sympathieke YouTuber heeft alle trucjes opgenomen in een filmpje en erbij gezet hoe je ze uit kan voeren. Soufiane Touzani blijkt zijn eigen truc te hebben in FIFA 18! Ga er eens even voor zitten, oefen een beetje en pas het daarna toe in de wedstrijd.

Dan kan je, als je de volgende keer een goal tegenkrijgt van een tienjarig Brits etterbakje die de herhaling 27 keer laat doorspelen, zelf een goal maken uit een aanval die tjokvol zit met moeilijke tricks en skills. Vervolgens laat je dan zelf vrolijk de herhaling 28 keer zien.
Is dat kinderachtig?
Ja.
Geeft het voldoening?
Oh, Sweet Lord, ja! Dat geeft voldoening.

Wij wensen u succes!

Facebook Comments