Gastcolumn Dag 3

Gastcolumn WK: Dag #3

FRA-AUS, ARG-IJS, PER-DEN, KRO-NIG

FRA-AUS; 2-1
Bert van Marwijk verruilde Saoedi-Arabië voor Australië. Op de foto waar te zien is hoe hij met de selectie aankwam op het vliegveld in Rusland, leek het alsof hij toch de Saoedi’s bij zich had. Bij nader inzien was het toch niet de imam van Mekka die achter hem de trap af liep, maar ene Mile Jedinak. Dat is een Kroaat met een naam als een Pools concentratiekamp en een hipster-baard van 30 centimeter. Voetballen? Vergeet het.

De Aussies deden wat ze konden: het spel ontregelen en fysiek geweld gebruiken. Zo zijn ze in het hockey ook heel groot geworden.
Er was een VAR-penalty en een penalty na onmogelijk over het hoofd te zien hands van Umtiti.
Voor de winnende goal van Pogba was de VAR niet nodig.
O ja, Giroud de zogenaamde kopspecialist, viel nog in bij Les Bleus, met een indrukwekkend verband om zijn hoofd. Intussen zit Lacazette thuis. We vragen ons al jaren af wat Olivier Giroud weet van de Franse bondscoach, dat Benzema en Lacazette niet weten…

Maar goed; 2-1, twee keer een stukke bal en over tot de orde van de dag.

ARG-IJS; 1-1
Binnen drie minuten al een stukke bal.
90 minuten lang een stukke wedstrijd.
Beide elftallen speelden in spuuglelijke uitshirts, terwijl ze allebei in hun thuistenue hadden kunnen spelen. Wie bij de FIFA bepaalt dit in vredesnaam?

Twee keer geen VAR-penalty bij twee keer hands.
Een keer geen VAR-penalty bij een trap op de voet van invaller Pavon.
Een keer wel een penalty en die wist de arme Messi heel erg slecht in te schieten. Het begint erop te lijken dat Pelé voor eeuwig de beste voetballer aller tijden blijft…
De Viking-clap van die Noormannen begint trouwens irritant te worden.

PER-DEN; 0-1
Een levendige wedstrijd tussen twee leuke teams waar niemand een hekel aan kan hebben.
Een VAR-penalty maar weer; deze keer voor Peru.
Een andere Peruaan had de camera boven het doel geraakt bij een doelpoging vlak daarvoor. Cueva probeerde dat bij het nemen van de strafschop ook en het lukte bijna. Mooi om te zien hoe hij door zijn ploegmaats al bij het ingaan van de rust werd getroost en opgebeurd.

Na een uur en bij een 0-1 achterstand kwam ‘dopingzondaar’ Guerrero in het veld voor Peru. Was eerst geschorst; alsof je van een snuif cocaïne in november, in juni een goed WK gaat spelen.
Veel ‘Nederlanders’ in het veld: Schöne, Eriksen, Jörgensen, Farfan, Tapia, Sisto was bijna Ajacied, en dan kwamen Dolberg, Fischer en Krohn-Dehli niet eens binnen de lijnen.

KRO-NIG; 2-0
Nigeria verkocht binnen het uur 3 miljoen thuisshirts en speelt deze wedstrijd in stemmig groen uittenue. Op de tribune zag het er dan ook veel beter uit dan op het veld.
Bij Kroatië liet Domagoj Vida zien dat hij was getransformeerd van ‘knipoog-Kroaat’ naar ‘elleboog-Kroaat’.
Weet U nog? Toen het bij Dynamo Zagreb – Olympique Lyon 1-7 werd, waardoor Ajax op doelgemiddelde was uitgeschakeld, verwierf hij deze naam.
1-0, Etebo, eigen doelpunt.
2-0 door Modric uit een terecht gegeven penalty en het is inmiddels niet meer geloofwaardig dat Modric géén Cruyff-masker zou dragen.
Nigeria valt een beetje tegen.

PS:
Er zit bij iedere wedstrijd een blonde langharige Russin van middelbare leeftijd, met een strenge bril op naast de coaches. Wie is zij en hoe lukt het haar om bij iedere wedstrijd aanwezig te zijn?

-Babur Beg en Mari Carmen Oudendijk

Facebook Comments