Gastcolumn Dag 7

Gastcolumn WK: Dag #7

Dag 7; POR-MAR, URU-SAU, IRA-SPA

POR-MAR; 1-0
Alles of niets voor Ziyech en zijn vrienden.
Binnen een paar minuten maakt de ongenaakbare Ronaldo Cristiano de 1-0. Een paar minuten later heeft hij de 2-0 op de schoen, maar schiet dan net voorlangs. Hij lacht erbij.
Amrabat speelt met een van Petr Cech geleende helm op zijn hoofd na de hersenschudding die hij opliep tegen Iran. Hij gooit dat ding weg na een kwartier. Er komt geen reactie van de bank. Is die teamarts van Marokko zelf wel goed bij zijn hoofd?
In de tweede helft maken de Marokkanen indruk onder leiding van Ziyech en die arme Amrabat. Het is net te weinig om Portugal werkelijk in problemen te brengen.
Pepe stelde zich weer eens ontzettend aan. Sergio Ramos heeft het niet van een vreemde. Die twee stervende zwanen hebben ongeveer negen jaar samen ‘gespeeld’ bij Real Madrid.
Marokko is uitgeschakeld.

URU-SAU; 1-0
Vooraf bespraken de analisten de keeper van Egypte. Hij had na de wedstrijd tegen Uruguay de ‘Budweiser Man of the Match trofee’ geweigerd vanwege zijn geloof.
Ze vroegen zich af of je dan wel aan een toernooi moet meedoen dat –mede- door een biermerk wordt gesponsord.
Waarom wordt reclame voor alcohol rond het veld toch zoveel mogelijk geweerd?
Misschien zou het een goed statement zijn als een niet-islamitische speler een dergelijke ‘prijs’ zou weigeren. Gewoon vanwege volksgezondheid en omdat alcohol en sport nu eenmaal niet samengaan! Ronaldo Cristiano schijnt ook niet te drinken… omdat zijn vader zich zou hebben ‘doodgezopen’. Zijn er verder nog vragen, heren analisten?

De Saoedische keeper, die dat gezellige dikkertje van de openingswedstrijd in het doel kwam vervangen, kan er ook niet veel van. Nadat Saoedi-Arabië 20 minuten leuk had meegedaan, ging hij opzichtig in de fout door onder een hoge bal door te gaan. Suarez kon het buitenkansje niet laten liggen: 1-0

Daniel de Ridder vond in de rust dat Uruguay ‘behoudend’ speelt. Beste Daniel, deze gasten komen voor de punten. En Daniel; het is daar in Rostov 32 graden Celsius in de schaduw. En benauwd. En vochtig. En ik heb het al eerder gezegd: Uruguay is het nieuwe Duitsland.
1-0.

IRA-SPA; 0-1
De volgens velen aanstaande wereldkampioen heeft gewonnen.
Een doelpunt van Iran werd na raadpleging van de VAR terecht afgekeurd.

Milad Mohammadi van Terek Grozny had een mooi cadeau voor zichzelf in gedachten, dat een cadeautje voor de kijkers werd.
De nummer 5 van Iran; hij kuste de bal.
Hij deed dat niet voor het nemen van een penalty zoals Mo Salah. Hij deed het zelfs niet voor het nemen van een vrije trap zoals zijn ploegmaat Hajsafi in de wedstrijd tegen Marokko.
Hij deed het.
Hij deed het bij een ingooi.
En de ingooi wilde hij nemen door eerst een koprol te maken.
Standard Luik-back Collins Fai deed het ooit, niet met een koprol maar met een salto, en deze beste man…
Spanje won met 1-0 en de rest zijn we vergeten.

-Babur Beg & Mari Carmen Oudendijk

Facebook Comments