Super Bowl LII

Komende zondagnacht staat het grootste en best bekeken sportevenement van Amerika op het programma. De enige echte finale van het American Football, de Super Bowl. In alweer de 52e editie gaan de Philadelphia Eagles en de New England Patriots de strijd met elkaar aan. De wedstrijd zal worden gespeeld in het imposante overdekte US Bank Stadium in Minneapolis waar het bescheiden aantal van 70.000 toeschouwers aanwezig zal zijn.

Titelverdediger Patriots is de grote favoriet. Dat komt met name door de 40-jarige quarterback Tom Brady. Met vijf Super Bowl-zeges op zak gaat de recordhouder op jacht naar zijn zesde titel in alweer zijn achtste Super Bowl. Bij de Eagles is Nick Foles de grote man. Met een aantal fantastische worpen zorgde hij ervoor dat de finale van de National Football Conference tegen de Minnesota Vikings met overtuiging werd gewonnen. Het belooft een interessante strijd te worden tussen de twee spelverdelers.

Natuurlijk wordt er al weken voorbeschouwd op de wedstrijd. Welk team heeft een betere defence? Welk team heeft de snelste mannen in huis? En waar liggen de zwakke plekken? In de video hieronder wordt het allemaal besproken en ben je binnen een halfuurtje helemaal op de hoogte van een grootste sportevenementen in de wereld.

Beide clubs stonden in 2005 ook al tegenover elkaar in de finale. De spannende wedstrijd werd toen met 24-21 gewonnen door de Patriots. Alleen Tom Brady en de coach van de Patriots, Bill Belichick, waren toen ook al van de partij. Na dertien jaar kunnen de Eagles dus eindelijk revanche nemen.

Destijds nam niemand minder dan Paul McCartney de halftime show voor zijn rekening. In sneltreinvaart ramde hij de nummers “Drive my Car”, “Get Back”, “Live and Let Die” en “Hey Jude” er doorheen. Dit keer zal de in Memphis geboren Justin Timberlake het podium betreden en proberen een fantastische show neer te zetten. Natuurlijk is het altijd de vraag welke artiesten nog meer op het podium verschijnen.

Hoe dan ook zal het zondagavond opnieuw een waanzinnig Amerikaans feestje worden met alles erop en eraan. Dus zet de guacamoledip alvast klaar en houd rekening met een korte nachtrust want dit wil je absoluut niet missen!

De wedstrijd is zondagnacht om 00.30u te zien op Fox Sports 1. Een uur eerder begint de voorbeschouwing. Kick back and enjoy!

Facebook Comments